Wat zijn de voordelen van zijde?
- Zacht, soepel en extreem licht, kalmerend voor het zenuwstelsel
- 100% natuurlijk vezels, gezond, goed voor huid en haar
- Door de gladheid van de stof, reguleert zijde de talgproductie van de huid en het haar. Dit helpt bij puistjes, acne en onzuiverheden. Na 4 tot 6 weken heeft de huid zich vernieuwd en zal je huid rustiger zijn. Ook krijg je hierdoor minder snel vet haar.
- Temperatuur regulerend, goed voor elk seizoen: warm in de winter, koel in de zomer
- Vocht absorberend: absorbeert tot 30% vocht en droogt snel op
- Hypoallergeen, antistatisch, antibacterieel van nature, ideaal voor mensen met astma, eczeem, stofallergie.
- Vuurbestendig: brandende zijde verandert in ongevaarlijke as
- Van alle natuurlijke materialen heeft zijde de sterkste trekkracht; zijde kan tot 1/5 van haar lengte rekken voordat de draad breekt.
- Zijde heeft een enorm isolerend en regulerend vermogen; het voelt koel in de zomer en warm in de winter. Het past zich aan naar jouw lichaamstemperatuur. Ideaal tegen opvliegers.
- Zijde heeft een perfecte aansluiting met de mens door haar samenstelling uit eiwitvezels.
- Zijde wordt als beste en eerste verdragen door een beschadigde huid en hecht niet aan de wond, in tegenstelling tot bijvoorbeeld hydrofiel gaas, en daarom veelal toegepast in de medische wereld bij bijvoorbeeld brandwonden.
- Crèmes trekken beter in.
- Slapen op zijde helpt bij eczeem, couperose, gevoelige huid, droge huid, psoriasis, rosacea
- De gladheid van kussenslopen van zijde kunnen bijdragen aan het verminderen van ontstaan van rimpels.
- Onderzoek leert dat vrouwen met opvliegers en andere overgangsklachten veel baat hebben bij een zijden kussensloop.
- Geadviseerd door dermatologen
- Werking wetenschappelijk onderzocht
Waarom is een zijden kussensloop goed voor de huid en het haar?
De voordelen van slapen op een zijden kussensloop zijn gebleken uit onderzoek van dermatologen. De huid is glad en het haar blijft meer in model zitten bij het opstaan ‘s morgens.
Zijde is een natuurlijke vezel die aminozuren bevat en natuurlijke eiwitten die onze huid en haar voeden als wij slapen. Door de gladheid van de stof, reguleert zijde de talgproductie van de huid en het haar, hierdoor heb je minder snel last van vet haar en krijgt jouw haar een mooie zijdeglans.
De eiwitten zijn een geweldig ingrediënt voor huid en haar, dit komt omdat ze over de kracht bezitten om water te binden met de hoornlaag van de huid. Dit leidt tot hydratatie van de huid en haren. Zijde bevat maar liefst 18 eiwitten (aminozuren). Deze blijven ook na wassen van de kussensloop, want het zijn de bouwstenen waaruit zijde bestaat.
Er zijn veel antirimpel crèmes die zijden substanties bevatten. Zijden stof is veel zachter en gladder in vergelijking met ander textiel. Door te slapen op een zijden kussensloop wordt er minder aan de huid gewreven, waardoor zouden er minder snel rimpels zouden ontstaan. Bovendien is zijde een organische stof en is van natuur hypoallergeen en stofvrij. Acne en allergieën zouden evenzeer beperkt worden doordat u op een zijden kussensloop slaapt. Haaruitval, breuk en warrig hoofdhaar kunnen ook verminderd worden.
In tegenstelling tot zijde, hebben satijn, katoen en polyester geen helende werking op de huid. Zijde is antistatisch en volledig natuurlijk product. Satijn is een weving (vaak polyester) is niet hydraterend voor de huid, kan statische haren veroorzaken en is brandgevaarlijk. Katoen-satijn is gemaakt van katoenvezels, die ook de gunstige eigenschap van de zijde niet bezit.
Zijde is een natuurlijke eiwitsubstantie. Qua samenstelling lijkt zijde erg op wol. Maar de zijdedraad is veel fijner en gladder. Beide bestaan hoofdzakelijk uit eiwitten, maar in tegenstelling tot wol zijn zijdegaren glad, hebben ze geen geschubde structuur, waardoor het fraai glanst. De zijdedraad is het fijnste van alle natuurlijke vezels.
Gezondheid
Zijde heeft diverse toepassingen voor de gezondheid, comfort en welzijn, maar ook toepassing op medisch gebied. Het dragen van zijde wordt aangeraden in geval van huidaandoeningen zoals huidallergie, eczeem en psoriasis. Bovendien is zijde helend voor de huid. De gladde zijde vezel geeft geen stof af en trekt geen stof aan. Zijde kan tot 30% van haar eigen gewicht aan vocht absorberen en het snel laten verdampen. Ook is zijde luchtig en warmt snel op en koelt snel af. Zijde is goed voor mensen met astma en stofallergie.
Zijde ontspant lichaam en geest en resulteert in een diepe verkwikkende en ontspannen nachtrust.
Bij kinderen fluctueert de lichaamstemperatuur meer dan bij volwassenen, Voor hen is het kunnen afvoeren van transpiratie dan ook erg belangrijk. Veel kinderen en baby’s hebben last van huidaandoeningen. De huid wordt rood, schilfert, het gebruiken van zijde kan deze verminderen, verder werkt zijde heilzaam.
Wat is het verschil tussen satijn en zijde?
Zijde is van 100% natuurlijke vezels, bestaat uit hoogwaardig eiwit en een hoog polymeerverbinding uit meer dan twintig soorten aminozuur. Zijde heeft een uitstekende bio compatibiliteit met de menselijke huid en is daarom zeer goed voor de gevoelige huid en droog haar. Zijde heeft een subtiele glans en voelt aangenaam en zacht aan. Zijde heeft een hoge graad van vochtabsorptie en afdrijving, zeer geschikt voor mensen met overtollige transpiratie. Zijde is hypoallergeen, antistatische, antibacterieel, ideaal voor mensen met astma, eczeem, stofallergie en andere huidaandoeningen.
Al deze eigenschappen heeft “satijn” ( meestal verwijzing naar synthetische polyester) niet! Satijn is een weefsel wat voortkomt uit een staijnbinding, vaak polyester.
Check zelf of je met echte zijde of met een satijn (vaak polyester) te maken hebt:
De meest rigoreuze manier is de brandproef. Zijde laat een fijne as achter en ruikt naar verbrand haar. Immitatie zijde laat meestal een zwarte walm na en na het uitblazen zal de stof nog doorbranden. Satijn (polyester) verschrompeld tot een stukje hard plastic.
bsilk - kussenslopen en oogmaskers van 100% diervriendelijke en verantwoorde zijde. De zijde van bsilk is een 100% diervriendelijke en biologische zijde van de Moerbei rups, en wordt verkregen op de diervriendelijke manier (Peace Silk) D.m.v. een speciale Atlasbinding kan een gladde en soepele zijde verkregen worden. De zijde van de Moerbei rups wordt beschouwd als de beste kwaliteit en de meest waardevolle natuurlijke zijde. Er zijn verschillende benamingen voor diervriendelijke zijde. Deze worden ook wel eens Ahimsa silk of Peace silk genoemd.